Recente optredens

9 september 2023

Open monumentendagen

Tijdens de Open Monumentendag trad Kamerkoor Akkoord Leiden op in het weeshuis. Engelse liederen op tekst van o.a. Shakespeare en Walter Scott en muziek van McFarren, Sullivan, Zimmerman en Smart. Hier klinkt een couplet uit ‘O Hush Thee, My Babie” van Walter Scott en Sullivan. De mussen vielen van het dak vanwege de hitte maar de noten 🎶 stegen vrolijk op.

 


29 januari 2023

Persbericht

Kamerkoor Akkoord gaat Italiaans: ‘Dall’ Opera alla Gloria’.

Het Leidse kamerkoor Akkoord geeft een concert in het teken van Italiaanse glorie. Wie Italië zegt, zegt opera. Op het programma staan delen uit Italiaanse opera’s van Verdi, Donizetti en Bellini. Maar ook de Messa di Gloria van Puccini, een jeugdwerk waarin de voorliefde van de componist voor opera al duidelijk te horen is.
Dirigent is Wim Dijkstra. De solisten van deze middag zijn tenor Francis Ng en bariton Sinan Vural. Pianiste Femke de Graaf verzorgt de begeleiding en zal tevens soleren met het Intermezzo uit de opera Cavalleria Rusticana van Mascagni.
Het concert, onder de titel “Akkoord Va bene!” wordt gehouden op zondag 29 januari om 15:00 uur in de Petruskerk aan de  Lammemschansweg in Leiden.

 

 


6 februari 2022

Persbericht

Kamerkoor Akkoord weer op het concertpodium

Twee jaar na het laatste concert zingen de leden van Leids Kamerkoor Akkoord hun stembanden weer warm voor een nieuw concert. Centraal in dit concert staat het Requiem in C mineur van de Frans-Italiaanse componist Luigi Cherubini. Een stuk dat bij de première in 1817 al de nodige bewondering opleverde, de leden van Akkoord tijdens de repetities volop uitdaging bezorgde, en ongetwijfeld ook het publiek bij het concert zal aanspreken.

Het thema van het requiem, dood en leven, zal ook door de ogen van andere componisten te zien zijn. Op het programma staan liederen van Hector Berlioz, Felix Mendelssohn Bartholdy en diens minder bekende (maar niet minder getalenteerde) zus Fanny Hensel Mendelssohn. Verder zijn er instrumentale bijdragen door Junko Sakakibara (harmonium) en Alejandra Rony (contrabas). Het concert staat onder leiding van dirigent Wim Dijkstra.

Het concert staat gepland op zondag 6 februari om 15:00 uur in de Petruskerk aan de Lammenschansweg 40a te Leiden. De bekende maatregelen zijn van toepassing: een coronatoegangsbewijs moet worden getoond en kaarten zijn alleen op reservering verkrijgbaar, dus niet aan de deur.


Recensie Leids dagblad